VP_Virus-Removal_MicronSolo_1920x550.jpg

Virusvrije oppervlakken met microvezeldoeken van Vileda Professional

Alle kennis en ervaring van Vileda Professional vloeit uit een contante dialoog met onze klanten en eindgebruikers. Met meer dan 60 ervaring zijn we expert in de professionele schoonmaak bieden wij reinigingsconcepten en -oplossingen voor de schoonmaakbranche. Professioneel, kosteneffectief en resultaatgericht.

Het SARS-CoV-2 virus geeft een nieuwe kijk op hygiëne en dus ook de schoonmaak. Alles en overal wordt er gedesinfecteerd. Desinfectie is soms noodzakelijk. Maar als het niet hoeft is een superieure reiniging nog steeds het beste alternatief. Want overmatige of verkeerde desinfectie brengt risico’s met zich mee en wordt door infectiepreventie deskundigen sterk afgeraden.

Inhakend op deze voorheen ongekende situatie heeft Vileda Professional een drietal microvezeldoeken laten testen op virusverwijdering, de doeken enkel met water bevochtigd. De resultaten lopen op tot 99,86% virusverwijdering.

De geteste doeken waren:

  • MicronQuick - Duurzame non-woven microvezeldoek met unieke Pie32 microvezels
  • MicronSolo - Single use non-woven microvezeldoek met unieke Pie32 microvezels
  • MicroTuff swift - Gebreide microvezeldoek met een kwalitatieve afwerking

De testen werden uitgevoerd door een gerenommeerd Duits onderzoeksinstituut. De geselecteerde doeken werden getest met het bovine coronavirus (BCoV, een virus dat voorkomt bij kalveren), dat nauw verwant is met het SARS-CoV-2 en sterke gelijkenissen vertoont.

Al eerder heeft een Duits laboratorium, BMA Labor, onderzoek gedaan naar de verwijdering van bepaalde bacteriën door deze reinigingsdoeken. Ook daar kwamen zeer goede resultaten naar voren: tot 99,99% verwijdering.
Vileda Professional voorziet u graag van informatie, onderzoeksrapporten en testproducten om op uw eigen locatie uit te proberen. 

Neem contact met ons.